duminică, 27 septembrie 2009

Cluj-Napoca - Salicea - Ciurila - Cheile Turzii
[parcurs]


Bike route 324611 - powered by Bikemap

distanta: medie
nivel dificultate: mediu
suprafata: sosea (drum judetean, calitate destul de proasta a asfaltului pe alocuri + o portiune mica de drum european pe Calea Turzii)
trafic: redus spre foarte redus de la iesirea de pe Calea Turzii pana la drumul paralel cu autostrada in constructie, pe unde trec tirurile care lucreaza la autostrada

descriere: acesta este unul dintre posibilele trasee care duc catre Cheile Turzii. Nu este cel mai scurt, insa este unul care este "sigur" din punct de vedere al expunerii la trafic. Alte variante ar fi pe E60 - prin Turda sau Tureni, sau pe traseele montane. Pana la intersectia de dupa camping-ul Faget se poate alege si traseul Manastur - Sfantul Ion - Camping Faget (e doar o chestiune de gust, pe traseul uploadat am pus traseul care trece pe Calea Turzii pentru ca drumul care urca pe la Sfantul Ion nu figureaza pe harta bikemap). Peisajele sunt superbe. Este un traseu a carui urcari nu prea pun probleme, nu e cazul de catarari imposibil de realizat. Panta este destul de domoala si cu siguranta abordabila la viteze reduse. Singura catarare care pune probleme este urcarea de la intoarcere din Salicea, care are cam 1 km lungime si o panta medie de 10%. De asemenea, se gasesc pe traseu si o serie de magazine, in Salicea si in Ciurila - in caz ca aveti nevoie de apa / alte lucruri. Am facut acest traseu de cateva ori in intregime, iar sectorul Cluj - Salicea de nenumarate ori pentru antrenament.

3 comentarii:

  1. superb, superb. De 2 ori am facut traseu asta si e foarte rewarding cand il termini.

    RăspundețiȘtergere
  2. E frumos, mai ales ca nici nu prea e circulat, asa cum spui. In Ciurila sunt si cateva izvoare cu apa buna(pe partea stanga cum urci , spre Cluj), te poti opri pentru apa fara nici o problema.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost cineva recent pe aici?

    RăspundețiȘtergere