luni, 28 septembrie 2009

Cluj -Napoca - Gilau - Somesul Rece - Valea Ierii - Plopi - Savadisla - Luna de Sus - Floresti - Cluj-Napoca
[inca neparcurs]

Bike route 325966 - powered by Bikemap

distanta: medie
dificultate: mare
suprafata: sosea (drum european / drum judetean - neparcurs inca, nu cunosc starea exacta a drumului judetean; cu mtb-ul sigur se poate face, cu cursiera depinde de numarul de gropi si de rabdarea celui din sa)
trafic: mare pe drumul european, redus spre inexistent pe portiunea de drum judetean; de tinut cont ca in zona autostrazii pot fi intalnite camioane care lucreaza la autostrada

descriere: avand in vedere ca nu am parcurs decat o mica parte din traseu (Cluj-Napoca - Somesul Rece), nu pot oferi nici o certitudine legata de traseu; ascensiunea totala, dupa cum spune si site-ul bikemap, este de 830 metri, o valoare destul de mare, insa "grosul" este realizat intr-o singura catarare; peisajele in zona cotei 1100 sunt minunate (dupa cum spun cei ce-au fost prin zona); de observat e ca in zona Muntilor Gilaului, pe unde trec o serie de drumuri judetene, se pot face nenumarate trasee si voi incerca sa prezint cat mai multe posibile trasee in aceasta zona; dupa mine, acest traseu ar trebui facut cu o rezerva mare de timp, pentru ca bucata de urcare de la mijlocul traseului nu e deloc de neglijat;

LATER EDIT: intr-adevar, cum spunea cineva intr-un comentariu, exista o portiune intre Muntele Rece si Plopi care, desi apare trecuta ca drum judetean si ar trebui sa fie asfaltata, este practicabila doar cu MTB. M-am convins de chestia asta abia weekend-ul asta, cand am observat ca bucata aceea coincide cu o parte din traseul Maros MTB Marathon.

Un comentariu:

  1. Sigur nu se poate parcurge cu cursiera. Urcarea spre Manastirea Muntele Rece si coborirea spre Plopi este practicabila doar cu MTB.
    Peisajele extraordinare.

    RăspundețiȘtergere