duminică, 11 octombrie 2009

Traseele - nu doar pe harta.
Cluj-Napoca - Somesu Rece - Somesu Cald - Marisel Hidrocentrala - Marisel Sat - retur

Bike route 334074 - powered by Bikemap

distanta: mare
dificultate: mare
suprafata: drum european pana la Gilau, drum judetean pana sus la Marisel Sat
trafic: ridicat pana in Somesu Rece (pe unde trec o multime de camioane care lucreaza la autostrada), foarte redus pe restul traseului

descriere: Ieri, fiind ultima zi care se anunta a fi cu vreme buna pe anul asta, am decis sa ies cu tata la o tura mai serioasa. Ne-am propus sa ajungem pana sus la Marisel, fara sa mai fi facut vreodata acest traseu. Am pornit nu foarte dimineata (pe la 10), inarmati cu tot ce ne trebuie. Pana la Gilau numai bine ne-am facut incalzirea, urmand ca apoi sa incepem sa urcam usor pana la Marisel Hidrocentrala. Eu am fost mai putin inspirat (ca sa nu zic mai prost) si am fortat pe primele bucati de ascensiune pe care le-am avut si am facut o intindere mica la ceva muschi in zona articulatiei coxo-femurale, asa ca m-am ales cu o durere enervanta care m-a tinut tot drumul.
"Calvarul" a inceput de la Marisel Hidrocentrala. De acolo urmau cam 10 km de catarare continua, cu o panta medie de vreo 6%. Nici calitatea drumului nu e cea mai grozava, insa cu putin efort psihologic poate fi facut pe o cursiera. Tata, fiind cu mtb-ul, a ramas mai in urma, iar eu il tot asteptam din cand in cand. Incet-incet, numarand fiecare suta de metri parcursa, am ajuns si sus, de unde privelistea e superba. Am oprit sus, la un magazin/bar, de unde ne-am reaprovizionat cu apa (eu nu mai aveam nimic de baut din 2 bidoane pline). Coborarea a fost superba, desi a fost frustrant numarul de gropi de pe drum. In final, am tras tare ca sa ajungem acasa inainte sa se strice vremea de tot.
Astfel, am incheiat anul "ciclist" cu o tura zdravana. Cei 1810 m ascensiune totala nu sunt tocmai putini, insa obiectivul urmator ramane urcarea Transfagarasanului... poate la anul.

statistici: 94.2 km, 4h 10min timp de pedalat (la mine, la tata mai mult), 22.59 km/h viteza medie, 50.87 viteza maxima (din cauza gropilor a fost doar atat), 6 ore si ceva timp total de mers (cu tot cu pauze).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu